Contact adres:

Passendalestraat 1A – 2600 Berchem – België

Telefoon:

+32 (0)3 366 18 50

 

Terugblik op de LOF-dag 2024 met uitreiking van de LOF-prijs 2023

Terugblik op de LOF-dag 2024 met uitreiking van de LOF-prijs 2023

Jan Mulder toespraak

Jan Mulder heeft een prachtige toespraak geschreven die de uitreiking van de LOF-prijs 2023 aan hem afsloot. De LOF-werkgroep en de deelnemers in de zaal hadden dat niet verwacht en evenmin ooit durven hopen. De LOF-werkgroep denkt dat wij, met ons LOF-prijs-initiatief, een zeer bescheiden bijdrage leveren aan de ‘marketing’ rondom het overleven (…) van onze mooie Nederlandse taal, maar wij wéten dat jouw slotwoord daar een veel indrukwekkender duw-in-de-rug aan geeft. Namens ons organisatiecomité, namens alle aanwezigen op 12 oktober 2024, en vast ook namens alle gebruikers van onze Nederlandse taal waar ook in de wereld: nogmaals een hartgrondig dankjewel voor het accepteren van onze LOF-prijs en zéker voor het zo stichtelijk, educatief, gepassioneerd, onderhoudend, belezen, humoristisch en ga-zo-maar door uitspreken van jouw appreciatie voor onze toewijzing.

Jan Mulder dankwoord

Jan Mulder was enthousiast over de LOF-dag en schreef nadien het volgende: “Het hoogtepunt voor mij en mijn vrouw Johanna was de prachtige middag die we in Eindhoven hebben beleefd. Van de muziek tot de dichter en taalkundigen, de kunstenaars niet te vergeten van wie ik de prijzen heb mogen ontvangen en, ‘last but-not-least’, de medewerkers van de LOF-prijs werkgroep. We zijn zingend teruggereden naar Groningen.”

Uitreiking LOF-prijs door wethouder Maes Van Lanschot

Wethouder Maes Van Lanschot van de stad Eindhoven reikte met plezier de LOF-prijs uit aan Jan Mulder. Ook al is hij geen taalkundige, toch benadrukte hij het belang van goed gebruik van de Nederlandse taal in communicatie naar de bewoners van Eindhoven.

Toelichting bij de LOF-prijs 2023 door Michaëla Bijlsma

Michaëla Bijlsma en Erik Colen van ‘Nieuwe Gracht Producties’ uit Haarlem weten de laureaten al 11 jaar te verrassen met originele geschenken, steeds tot grote waardering.

Dichter Akim A.J. Willems

Akim A. J. Willems is dichter/schrijver, beeldend kunstenaar, poëziepromotor en bibliofiel. Hij bracht een bloemlezing van sportgedichten met het thema van de LOF-dag, ‘Taalsport/Sporttaal’, in gedachten. In zijn presentatie ging hij in op hoe sportgedichten tot stand komen.

Ampzing Genootschap

Het Ampzing Genootschap hoeft geen introductie meer op de LOF-dagen. Telkens weer muzikale ambiance in de zaal. Het Ampzing Genootschap schrijft, illustreert, exposeert en zingt graag in onze moerstaal. Met een buitengewoon goede reden: het is dus, puur toevallig, onze moerstaal. 

WION/Alsare/Sportbedrijf Rotterdam

“WION meer dan korfbal.” Zo staat het op hun webstek. Samen met Alsare en Sportbedrijf Rotterdam verzorgt WION meer bepaald taalcursussen en sportbeleving in de regio Rotterdam voor anderstalige deelnemers aan het inburgeringsproject

Vzw De Rand

Vzw De Rand zorgt voor taalpromotie in de Brusselse Rand. De vereniging werkt op vraag en op maat samen met lokale besturen en partners aan de participatie van alle inwoners in de Vlaamse Rand, aan gemeenschapsvorming en aan oefenkansen Nederlands. Dat doen ze door bij sportclubs spelers, trainers, vrijwilligers en ouders de Nederlandse taal spelenderwijze aan te leren.

Neerlandicus Marcel Kwaijtaal

Marcel Kwaijtaal is een Neerlandicus met gevoel voor menselijk gedrag, die eerst doorgrondt en dan de optimale oplossing bedenkt. Marcel studeerde Nederlands en werkte daarna in binnen- en buitenland als trainer, opleider, consultant en coach. Voor de LOF-dag verzorgde hij een presentatie rond het thema ‘Taalsport/Sporttaal’ die dieper inging op quotes van sportpresentatoren, analisten en sporters.

Uitgelichte artikelen

Uitgelichte video

Compilatie video van de LOF-PRIJS uitreiking 2020 en 2021 in Leiden.

Blijf op de hoogte

Schrijf u in voor de nieuwsbrief

Deel dit bericht op uw sociale media

Facebook
Twitter
LinkedIn
Telegram
WhatsApp
Email